2016. november 12., szombat

Álmodj, tervezz, cselekedj - ÉLD A SAJÁT ÉLETED!

A mai workshop élménybeszámolója

Talán ezzel a rövid mondattal tudom leginkább összefoglalni a mai workshop lényegét.

És még néhány jelzővel:

Inspiráló, lelkesítő, motiváló, informatív, segítő, látókör tágító, ötletadó, cselekvésre sarkalló...

Tovább is van, mondjam még?





Hosszú napunk volt ma. Tényleg igen hosszú. De  megérte!

Hajnalban keltünk, hogy Tatáról felérjünk Budapestre, a Fiúkat elvigyük Balázshoz, és a parkolóhely vadászat után még időben beérjünk a kezdésre.

Innentől pedig kezdődött egy kb 8 órán át tartó, igen intenzív tréning. Kutyául elfáradtunk, mire hazakeveredtünk. Mégis annyira fellelkesített, olyan motivációt adott, hogy már hazafelé úton elkezdtem fogalmazgatni, mit is írok a mai napról. Most pedig itt ülök, és gépelek, mert úgy érzem, fontos megosztanom, micsoda csoda nap volt ez a mai.

Adott két lány, Vigh Bori, (alias Backpacker), és Ballai Brigitta, aki a Digitális Nomádok csoport létrehozója. Évek óta  - többnyire egyedül - utaznak. 

ÉS bármerre járnak, dolgoznak. Cipelik a laptopjukat, és a saját munkájukat is viszik magukkal. Egyszer a járda szélén ülve pötyögnek a gépen, egyszer meg a dzsungelben levő coworking irodából. Ahol éppen találnak internetet. Ebből élnek és utaznak.

Rengeteget tanultak az évek során, és iszonyatos mennyiségű tapasztalatot szereztek. Ezeket az információkat pedig szívesen megosztják másokkal.

Bori évek óta blogol Nem is akárhogyan. Inspiráló és élvezetes írásai a fotel utazókat is magukkal ragadják, akik pedig belső késztetést éreznek, hogy átszagoljanak a korlátokon túlra, azok számára rengeteg hasznos ötlettel szolgál. Mindezen felül olyan témákat is feszeget, amelyre legtöbben egész Életükben mumusként gondolnak - ha nem söprik egyértelműen a szőnyeg alá. Pedig érdemes elgondolkodni rajtuk. Pl. azon, hogy írjak vagy ne írjak bakancslistát? Mert ugyebár ha már leírtam, akkor kényelmetlen arra gondolni, hogy egy lépést sem teszek azért, hogy megvalósítsam...

De terítékre került nála már a félelem, meg az a téma is, hogy mit tegyél, hogyha elhagytad, vagy ellopták a bankkártyádat, vagy hogyan utazz, NŐKÉNT, EGYEDÜL a nagyvilágban.

Brigi is járja a nagyvilágot. E közben üzletet és digitális nomád közösséget épít. Egész más szemlélettel néz a digitális nomádságra és a világjárásra, mint Bori. Vagy legalábbis más megoldási technikái vannak ugyanarra a kihívásra. Két külföldi cége van, és számtalan tapasztalata, hogyan kell ügyeket intézni, más országokban.

Egy dologban azonban egészen biztosan egyet értenek: hogy utazni jó, és hogy a félelmeinknek ne engedjük meg, hogy bezárjanak a négy fal közé.

Ezért hívták életre a mai workshopot, ami sokkal, de sokkal több volt, mint egy előadás.


Bori épp a csomagolásról beszél

Igen sűrű nap volt, tele feladatokkal, ismerkedéssel, kérdésekkel és válaszokkal. Igen, rengeteg információt kaptunk - csak győzzük feldolgozni :-) De ezen felül még nagyon sok mindent. 

Azt az érzést, hogy meg akarom csinálni. Meg tudom csinálni. Sőt, megcsinálom :-))) Rengeteg hasznos tanácsot, a HOGYANRA. És nem csak tanácsot, hanem feladatokat, amelyeket ott helyben el is végeztünk, hogy pontosítódjanak a terveink, hogy az Álmainkból Célokat, gyártsunk, és mi magunk jöjjünk rá a saját megoldásainkra.

Ez megfizethetetlen.

Ráadásul mindez szuper jó hangulatban, egy lelkes csapat részeként, két, saját példáját ÉLŐBEN megmutató Ember vezetésével, remek tematikával. Igazi, csoportos coaching. Ja, és a finom ebédről se feledkezzünk meg :-) 
Brigivel beszélgetek


Az pedig csak a hab a tortán, hogy az időpontokat is betartottuk!

Ha érdekel az utazás, akkor szívesen ajánlom figyelmedbe Bori oldalát, ha pedig ki akarsz merészkedni a komfortzónádon túlra, akkor Brigi Digitális Nomádok Közösségét is.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üzennél Miklósnak? Itt megteheted.