2016. augusztus 24., szerda

Bali buli a Fekete Kutyában :-)

Pontosítás végett: nem csak Bali....
Tegnap este ismét előadáson jártunk.




Nem is tudtam, hogy ilyen nagy élet van a Dob utcában este.

Ahogy közeledtem a 31-es számú ház felé, amely a Fekete Kutya nevű gasztrokocsmát rejti, egyre-másra bukkantak elém a belső udvarokban és kapualjakban megbújó hangulatos éttermek, kocsmák, kávézók, és társaik.

A Fekete Kutya érdekes jelenség.

Már a bejárat előtt sokan vannak. Boltívek alatt asztalok és székek, összebújó, nevetgélő emberek mindenfelé.

Belépek, a népsűrűség hirtelen megugrik. Odabent őskáosz uralkodik :-) Mármint számomra káosz. A pultos lány mosolyog, úgy néz ki, számára mindez természetes. És a vendégek számára is. Nyilván nem most vannak itt először...

Kérdésemre befelé int, az előadás arra hátul lesz.

A mennyezetről régi bádog vödrök lógnak, mint lámpaburák. Képkeretként pedig farekeszek szolgálnak. Érdekes szendvics tálakkal egyensúlyoz a pincérlány.

Ebben a környezetben tartotta Domokos Emőke és Bahama Káosz (no jó, ha valami hétköznapit akarunk, akkor más néven Berényi Csaba) Délkelet-Ázsiai körútjáról szóló beszámolóját.

A központi téma, hogyan utazzunk ilyen messzire, Ázsiába, KISGYEREKKEL.

Emőke és Csaba ugyanis az akkor másfél éves kisfiával  jártak Malajziában, Thaiföldön és Indonéziában, 3 hónapig. Sok érdekes információt mondtak el arról, milyen szállást találtak így kisgyerekkel olcsón vagy éppen ingyen, hogyan utaztak, mennyibe kerül egy ilyen utazás, mire figyeljünk, ha kisgyerekkel utazunk.

Tarzanék a vadonban - volt, aki ilyen megjegyzést adott ehhez a képhez :-)


Az előadás természetesen a rengeteg fotó és rövid videó vetítése köré épült. Láthattuk, amint Móric a helyi kisgyerekekkel játszik, ahogy élvezi a vezető nélküli vasutat, Kuala Lumpur égig érő házai mellett a régi viskókat.







Hallottunk hasznos történeteket biztosításról, oltásról, az útra való csomagolásról, étkezésről és a kinti orvosi ellátásról. Elmondták az utazásuk állomásait, és az ott történteket. Kuala Lumpur, Bangkok, Krabi, Jáva, Denpasar...

Nem kis túra egy pici gyerekkel.

Nagyon élveztük az előadást, köszönjük a sok hasznos információt!

Köszönet a képek közléséhez való hozzájáruláshoz Domokos Emőkének!



2 megjegyzés:

  1. Utazás a romkocsmák világába :-) Egy újabb kaland.
    Nagyon jók a képek!

    VálaszTörlés
  2. Köszi Zsuzsi!

    Hát igen, én is utaztam :-)) Nem túl gyakran jártam eddig ilyen helyeken- valahogy kimaradt... Érdekes élmény volt! A képek pedig nagyon tetszettek, a beszámolóval együtt.

    VálaszTörlés

Üzennél Miklósnak? Itt megteheted.