2016. július 28., csütörtök

Chicken Balinese Green Curry w/ Nasi & Fresh Lime Juice

Már az utazásom elején elhatároztam, hogy annyi helyi ételt fogok megkostolni, amennyit csak lehet. Aztán arra is rákaptam, hogy szinte minden étkezés előtt készítek egy-két fényképet arról, amit éppen el fogok fogyasztani. Ezek közül ugyan még nem publikáltam egyet sem, de majd ezeket a képeket is fel fogom tenni az oldalra.


Most viszont egy számomra még ismeretlen területtel is próbálkozok. Soha nem hittem volna, hogy ilyesmit fogok csinálni, de jó ötletnek tűnt. Így most egy videót is készítettem a képek mellé. Nagyon izgulok, hogy fog tetszeni nektek.

Nos, ez volt ma az ebédem: Chicken Balinese Green Curry, rizzsel (nasi) és friss Lime juice-t ittam hozzá. Az asztalon mindez így néz ki:

Chicken Balinese Green Curry, rizzsel és friss Lime juice-zal

És akkor íme a videó, amiben bemutatom, milyan finomságokat is rejt a tányér. Elég nagy volt a háttérzaj, de remélem azért így is élvezhető valamennyire:


Miután elköltöttem az ebédemet, megintejuvoltam a pincérnőt, hogy mi volt az a hosszú valami az ételben, amiről a videóban még azt mondtam, nem tudom, mi lehet. Nos, az lemongrass volt. Azaz Cymbopogon, akinek így jobban tetszik. Egy ázsiai, afrikai, ausztrál, illetve tropusi szigeteken honos növény. A gasztronómiában és a gyógyászatban is előszeretettel használják.

Egyébként az étel nagyon finom volt. Én a rizzsel itattam fel a curry-s lét, de nyilván a tálalás így, külön tányéron, sokkal szebb és elegánsabb volt. Nem volt sem csípős, sem erőteljes íze, de az egész ételt enyhe curry zamat hatotta át. A lime juice elég fanyar volt, de nem tulságosan, ebben a meleg és párás levegőben nagyon jól esett.

És akkor még egy kép magáról a bárról:

Chill Out!! Bar & Restaurant

Illetve mellékelem az étlap azon oldalát, ahol az indonéz specialitások, illetve a séf ajánlata találhatók:

Étlap

Az árakban a "K" ezret jelent, vagyis az az étel, amit ettem, 55 000 rúpia volt. Mivel 1000 rúpia nem egészen 22 Ft, ez nem volt több mint 1200 Ft. Az ital hozzá még 35 000 rúpiába került, vagyis borravalóval és mindennel együtt 100 000 rúpiát, azaz 2200 Ft-ot fizettem.

Itt még csak a juice -- az előétellel

8 megjegyzés:

  1. Drágám!

    Ez nagyon tetszett nekünk!!! A beszámoló írásban és képben/videóban is.

    Dávid szerint nagyon jól néznek ki az ételek, és újra azt üzeni Neked, hogy hozhatnál belőle :-)))

    Dávid szakmai hozzászólása a videóhoz: "tudom, milyen nehéz így egyedül a kamerába beszélni! :D "

    Andris szerint nagyon jó volt a videód!

    Szerintem is. Gratulálok hozzá!!!

    Csak így tovább!

    Csók, sokszor :-) No meg a Fiúktól a puszi :-)))

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm. Valóban nem volt könnyű a videót elkészíteni -- főleg egy étteremben. Szerencsére nem voltak sokan, és közben nem is mertem körbenézni, hogy milyen furcsán néznek rám. Meg persze főleg amiatt, hogy tartani a telefont, hogy minden látszódjon, aminek kell, közben beszélni, és a másik kezemmel a kanállal meg mutogatni... Olyan volt, mintha zongoráznom kellet volna... :)

    VálaszTörlés
  3. Jó drágán vetted , az esti piacon ugyan ezek az ételek sokkal finomabbak és kb 8 - 10 ezer rupia .

    VálaszTörlés
  4. Áááá, köszi. Gyurka, hogy hozzászóltál :-) Hát ilyen a helyismeret!

    VálaszTörlés

Üzennél Miklósnak? Itt megteheted.